+30. 2310 229329

Βασιλική Παπαδοπούλου

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

IMG 2686

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Η μεσοθεραπεία με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP ) προσφέρει νέες επαναστατικές προοπτικές στην αναγέννηση του δέρματος , στην πρόληψη , καταπολέμηση της γήρανσης και στην επούλωση  του δέρματος (πχ. μετά από δερματοχειρουργικές επεμβάσεις , άτονα έλκη κ.ά.). Ονομάζεται και  αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεταιαπό τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Χρησιμοποιούμαι τους αυξητικούς παράγοντες (growfactors) που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος του ίδιου ατόμου τα οποία έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν και να διορθώνουν τις φθορές των ιστών της επιδερμίδας. Με την μέθοδο λοιπόν της μεσοθεραπείας ενείουμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) στα σημεία του δέρματος που χρειάζεται ανάπλαση και ενεργοποιούμε τα βλαστοκύτταρα του δέρματος ,μετατρέποντάς τα σε ινοβλάστες που στη συνέχεια παράγουν καινούργιο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η μέθοδος αυτή αποτελεί απάντηση της επιστήμης στην απαίτηση για ένα νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Είναι μια διαδικασία σύντομη και ανώδυνη με εντυπωσιακά αποτελέσματα ,αξιοποιώντας τα ευεργετικά στοιχεία του ίδιου μας του οργανισμού.

Μία συνεδρία είναι αρκετή για την ανανέωση της επιδερμίδας και μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3-4 μήνες. Εναλλακτικά όταν οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες θα μπορούσε να γίνει μια σειρά από 2-3 συνεδρίες σε απόσταση 1,5 μήνα και να εξακολουθήσει επαναληπτική συνέδρια 2-3 φορές το χρόνο. Διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε παραδοσιακή μεσοθεραπεία χάρη στην δυναμική των βλαστοκυττάρων.