+30. 2310 229329

Η κυτταρίτιδα είναι αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες καθώς επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους.

ΣΤΑΔΙΑ:

Ανάλογα με την μορφή με την οποία εμφανίζεται διακρίνεται σε τέσσερα στάδια.

Στο 1ο και 2ο στάδιο η επιδερμίδα εμφανίζει όψη φλοιού πορτοκαλιού ενώ στο 3ο και το 4ο στάδιο παρουσιάζονται αντιαισθητικά βαθουλώματα κι εξογκώματα και συχνά υπάρχει αίσθηση του πόνου όταν ασκηθεί πίεση στην πάσχουσα περιοχή.

ΑΙΤΙΑ:

Τα αίτια δημιουργίας της κυτταρίτιδας ποικίλουν. Οι γεννητικές ορμόνες, και ιδίως τα οιστρογόνα, επηρεάζουν άμεσα την εμφάνιση αυτής όπως και διάφορες καταστάσεις στη ζωή μιας γυναίκας (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, λήψη αντισυλληπτικών). Επιπλέον, η κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, κάπνισμα, καταχρήσεις), οι κακές διατροφικές συνήθειες (διατροφή πλούσια σε λιπαρά, γλυκά και fastfood), κληρονομικοί και ψυχολογικοί παράγοντες (άγχος, stress) αποτελούν επίσης αιτίες δημιουργίας κυτταρίτιδας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:

Σήμερα, όμως, η επιστήμη έχει προοδεύσει αρκετά ώστε το φαινόμενο της κυτταρίτιδας να μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Στο 1ο κ 2ο στάδιο, η μεσοθεραπεία και οι ραδιοσυχνότητες ενδείκνυνται περισσότερο από κάθε άλλη θεραπεία και μάλιστα συνδυαστικά δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Στο 3ο και 4ο στάδιο, η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται με πιο επεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η λιπόλυση και η λιπογλυπτική με laserλιποαναρρόφηση.

Λεπτομέρειες για τη μέθοδο της μεσοθεραπείας κ των ραδιοσυχνοτήτων μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες .

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:

Παράλληλα με την ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, συστήνεται η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής (ένταξη φυσικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής), προκειμένου να διατηρηθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία ακόμα και στην περίπτωση της κυτταρίτιδας. Σίγουρα υπάρχουν ορμονικοί και κληρονομικοί παράγοντες που δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν απόλυτα, ωστόσο η λήψη κάποιων προληπτικών μέτρων κρίνεται απαραίτητη. Η συστηματικής σωματική εκγύμναση, η ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από άφθονα φρούτα, λαχανικά, πολύ νερό και μειωμένα λιπαρά, η αποφυγή ψηλοτάκουνων παπουτσιών και πολύ στενών ρούχων που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στα κάτω άκρα, η διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, είναι κάποια πολύ σημαντικά μέτρα πρόληψης της κυτταρίτιδας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κυτταρίτιδα είναι φαινόμενο που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και για το λόγο αυτό αναπαράγεται. Συνεπώς, απαιτείται διαρκής φροντίδα και συντήρηση προκειμένου να εξαλειφθεί οριστικά.