+30. 2310 229329

 

thumbnail IMG 3138

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που υπάρχει ως φυσικό συστατικό σε όλο το ανθρώπινο σώμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην δόμηση του δέρματος. Συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης και σε αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται ο όγκος και η φρεσκάδα του προσώπου.
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι μια διάφανη γέλη που κυκλοφορεί σε διαφορετική πυκνότητα ανάλογα με την φύση του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί και  χρησιμοποιείται για τη πλήρωση των ρυτίδων , των χειλιών, την αύξηση του όγκου του προσώπου και την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.  Οι δύο κύριοι τρόποι εφαρμογής του είναι η μεσοθεραπεία και η χρήση του ως εμφύτευμα-filler (υλικό πληρώσεως).
Στη περίπτωση της χρήσης του ενέσιμου υαλουρονικού ως υλικό πλήρωσης, αυτό ενίεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνης στη βάση της ρυτίδας για να γεμίσουμε το έλλειμμα ή να εξαλείψουμε ή να απαλύνουμε το βάθος της ρυτίδας. Στη συνέχεια αυτό ενσωματώνεται πλήρως στους ιστούς και αποτελεί δομικό υλικό του δέρματος που δύσκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του.
Το γεγονός ότι είναι απόλυτα βιοσυμβατό και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις το κάνουν ένα από τα δημοφιλέστερα  υλικά που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής ιατρικής. Η διαφορά του Υαλουρονικού οξεως που παράγεται στο εργαστήριο με αυτό του ανθρώπινου σώματος είναι μόνο κατά 1% περίπου και αυτό για να μην μπορεί ο οργανισμός να το αποδομήσει εύκολα.
 
 
Σε ποιες περιοχές χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ ;
 
υαλ. τελικη.2
 
 
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί:
•Στις ρινοπαρειακές αύλακες
•Στις  ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος
•Στις  γωνίες  του στόματος
•Στα χείλη για όγκο και περίγραμμα 
•Στα ζυγωματικά
•Στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
•Στις ρυτίδες του μετώπου, των ματιών (πόδι της χήνας), του μεσοφρύου  (δηλ. στις μόνιμες ρυτίδες που επιμένουν μετά από εφαρμογή Botox/Dysport)
•Για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης
•Στις ρυτίδες του λαιμού και του ντεκολτέ
•Για τη διαμόρφωση και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.
•Σε ουλές ακμής
•Για τη βελτίωση της όψης των χεριών
•Στο σώμα (σε προβλήματα ασυμμετρίας ή ατροφίας των ιστών πχ μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, στα βαθουλώματα της κυτταρίτιδας ή για την αύξηση του όγκου των γλουτών, κ.α.)
 
thumbnail IMG 3019
 
Πονάει η εφαρμογή του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως;
Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και είναι σχεδόν ανώδυνη αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.
Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία και τι πρέπει να κάνω μετά;
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά στην περιοχή της έγχυσης για περίπου 2 ώρες και κρέμας arnica τις επόμενες μέρες για τις πιθανές εκχυμώσεις.
 
Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ;
Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 8-16 μήνες.
Για να έχουμε ένα σταθερό και “μόνιμο” αποτέλεσμα χρειάζεται να αναπληρώσουμε το υαλουρονικό που απορροφήθηκε κάθε 8-10 μήνες.
 
Έχει παρενέργειες η εφαρμογή ενέσιμου υαλουρονικού οξέος;
Δεδομένου ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια.
Όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, από ειδικούς και πιστοποιημένους γιατρούς, δεν παραμορφώνει, δεν γίνεται αντιληπτό και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τους Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας και να έχουν δείξει την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους στο χρόνο. 
Μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός και οίδημα στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, τα οποία όμως υποχωρούν σε 24-48 ώρες. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις που υποχωρούν λίγες μέρες μετά και μπορούν να καλυφθούν με make-up.
Στις περιπτώσεις εκείνες που το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, έχουμε το πλεονέκτημα και μπορούμε να απομακρύνουμε το υαλουρονικό οξύ με ένα αντίδοτο που λέγεται υαλουρονιδάση. 
 
Υαλουρονικό οξύ - Υαλουρονιδάση
Η υαλουρονιδάση είναι ένα ένζυμο (πρωτεΐνη) που διασπά το υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται χρόνια στην ιατρική . 
Τη χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις εκείνες που οι ασθενείς αλλάζουν γνώμη και δεν μπορούν να συνηθίσουν τον εαυτό τους διαφορετικό ή μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. 
Η υαλουρονιδάση διαλύει αμέσως το υαλουρονικό οξύ και η βελτίωση είναι ορατή μέσα σε λίγα λεπτά. Η υαλουρονιδάση είναι ασφαλής και επιδρά μόνο στο συνθετικό υαλουρονικό οξύ και όχι σε εκείνο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας.
 
Άλλες θεραπείες με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί:
Fractional Laser
 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες