+30. 2310 229329

 

PRP2

 Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP ) προσφέρει νέες επαναστατικές προοπτικές στην αναγέννηση του δέρματος , στην πρόληψη , καταπολέμηση της γήρανσης και στην επούλωση του δέρματος (πχ. μετά από δερματοχειρουργικές επεμβάσεις , άτονα έλκη κ.ά.). Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεταιαπό τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Χρησιμοποιούμε τους αυξητικούς παράγοντες (growfactors) που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος του ίδιου ατόμου τα οποία έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν και να διορθώνουν τις φθορές των ιστών της επιδερμίδας. Με την μέθοδο λοιπόν της μεσοθεραπείας ενείουμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) στα σημεία του δέρματος που χρειάζεται ανάπλαση και ενεργοποιούμε τα βλαστοκύτταρα του δέρματος ,μετατρέποντάς τα σε ινοβλάστες που στη συνέχεια παράγουν καινούργιο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η μέθοδος αυτή αποτελεί απάντηση της επιστήμης στην απαίτηση για ένα νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Είναι μια διαδικασία σύντομη και ανώδυνη με εντυπωσιακά αποτελέσματα ,αξιοποιώντας τα ευεργετικά στοιχεία του ίδιου μας του οργανισμού.

Μία συνεδρία είναι αρκετή για την ανανέωση της επιδερμίδας και μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3-4 μήνες. Εναλλακτικά όταν οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες θα μπορούσε να γίνει μια σειρά από 2-3 συνεδρίες σε απόσταση 1,5 μήνα και να εξακολουθήσει επαναληπτική συνέδρια 2-3 φορές το χρόνο. Διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε παραδοσιακή μεσοθεραπεία χάρη στην δυναμική των βλαστοκυττάρων.

Πως γίνεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Για την PRP αυτόλογης μεσοθεραπείας χρειάζεται να πάρουμε 10-20 ml αίματος από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια ακολουθεί φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).
Στη συνέχεια αυτό ενεργοποιείται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου και ακλουθεί η έγχυση του πλάσματος με τη τεχνική της μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση. Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να γίνειενέσιμη ή μη ενέσιμη με ειδική συσκευή microneedling DERMAPEN.
Στο DERMISCLINIC εφαρμόζουμε επιπλέον μια εναλλακτική τεχνική, την PRP PLASMOLIFTING, στην οποία το πλούσιο πλάσμα μετά από πήξη αποκτά τη μορφή γέλης που μπορεί να ενεθεί άριστα ως filler (εμφύτευμα) όπου υπάρχει ανάγκη αύξησης του όγκου του προσώπου, διόρθωση του οβάλ ή πλήρωση των ρινοχειλικών ρυτίδων με φυσικό αυτόλογο τρόπο.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

- Αντιγήρανση
- Ανάπλαση επιδερμίδας
- Μείωση ρυτίδων και σύσφιξη προσώπου λαιμού
- Μπορεί ιδανικά να εφαρμοστεί στη περιοχή των ματιών και τους μαύρους κύκλους
- Επούλωση τραυμάτων , ελκών, εγκαυμάτων και ουλών χάρη στις αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων
-ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.
- βελτιώνει της ραγάδες του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες ιδιαιτερα σε συνδυασμό και με θεραπείες Fractional Laser
- Στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στη σύσφιξη σώματος
- Στην ανανέωση της ραχιαίας επιφάνειας των χειρών
- στηναντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Γιατί να επιλέξω την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

- Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει τις εκφράσεις ή τον όγκο στο πρόσωπο
- Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό
- Μία συνεδρία είναι αρκετή για την ανανέωση της επιδερμίδας και μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3-4 μήνες.
- Διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε παραδοσιακή μεσοθεραπεία χάρη στην δυναμική των βλαστοκυττάρων.
- Μπορεί άριστα να αποτελέσει θεραπεία πρόληψης
- Δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς
- Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.
- Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος, όπως καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
- Λειαίνει τις ρυτίδες αναδομώντας το δέρμα τοπικά.
- Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο στο σώμα
- Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να γίνει ενέσιμη ή μη ενέσιμη με ειδική συσκευή microneedling DERMAPEN

Άλλες θεραπείες που μπορούν να συνδυαστούν με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Ιδανικά η αυτόλογη μεσοθεραπεία συνδυάζεται με θεραπείες οπως Fractional Laserractional Laser και Peeling Κρυστάλλων χάρη στους επουλωτικούς και αναπλαστικούς μηχανισμούς που αναπτύσσει!
Φυσικά μπορεί άριστα να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη ενέσιμη αισθητική πράξη όπως νήματα PDO, Botox/Dysport  και εμφυτεύματα υαλουρονικού.