+30. 2310 229329

 carboxy face


Ορισμός
 Η Carboxytherapy συνίσταται στη δερματική και υποδόρια χορήγηση του ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα CO2 για την ενεργοποίηση της λειτουργίας του μεταβολισμού, την απαλλαγή από το τοπικό πάχος, την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και τη σύσφιξη του δέρματος. 
Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί το οξυγόνο προκειμένου να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα, όπως ακριβώς συμβαίνει κ στην αναπνοή.
 
Πως ανακαταλήφθηκε
Η θεραπευτική δράση του διοξειδίου του άνθρακα ανακαλύφθηκε στα Βασιλικά Ιαματικά Λουτρά της Γαλλίας το 1932 όταν διαπιστώθηκε η ταχυτάτη επούλωση των πληγών όσων έκαναν μπάνιο σε αυτά.
 
Πως δρα το Carboxytherapy
 Το ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα δημιουργεί μια τεχνητή έλλειψη οξυγόνου Ο2 στην οποία το σώμα αντιδρά με αγγειοδιαστολή που οδηγεί σε αυξημένο ανεφοδιασμό του σε οξυγόνο ( προκειμένου να αποβάλει το CO2 ) και στην έναρξη του μεταβολισμού. Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στο δέρμα διεγείρουν την κολλαγογένεση και την αγγειογένεση  που τελικά βελτιώνουν την στήριξη, την ποιότητα και την υφή του δέρματος.
Στην λιπόλυση έχουμε διπλή δράση. Αφενός τα λιποκύτταρα καταστρέφονται με μηχανικό τρόπο και αφετέρου χάρη στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, η απομάκρυνση του αποθηκευμένου λίπους γίνεται γρηγορότερα. Από την αυξανόμενη προσφορά οξυγόνου τα προκύπτοντα λιπαρά οξέα οξειδώνονται με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση των λιποκυττάρων και την σύσφιξη του συνδετικού ιστού.  
 
Που εφαρμόζεται η carboxytherapy 
 
  Στην Αισθητική Ιατρική για:
•Τοπικό πάχος – Λιπόλυση
•Κυτταρίτιδα
•Επούλωση 
•Ουλές- ουλές ακμής
•Ραγάδες – Σημάδια εγκυμοσύνης
•Ανανέωση της επιδερμίδας προσώπου και λαιμού - ρυτίδες 
•Μάτια – Μαύροι κύκλοι και σακούλες στα κάτω βλέφαρα
•Διπλοσάγονο
•Να μειωθούν οι σακούλες λίπους που οφείλονται στα «πεσμένα» μάγουλα
•Σύσφιξη προσώπου - σώματος
•Ντεκολτέ-χέρια
•Τριχόπτωση
•Λιπογλυπτική (πριν και μετά)
 
 Αλλες εφαρμογές:
•Ψωρίαση
•Ημικρανίες – μυϊκοί πόνοι
•Εμβοές
•αύξηση του μικροκυκλοφορικού – ακροκυάνωση
 
Σε ποιους αναφέρεται 
Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος,
 
Είναι ασφαλές ;
Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή διαδικασία, αφού όπως και στην περίπτωση της αναπνοής, ο οργανισμός χρησιμοποιεί οξυγόνο για να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Το carboxy δεν είναι τοξικό για τον οργανισμό και  χρησιμοποιείται ευρέως με ασφάλεια εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο ενδοσκοπικών επεμβάσεων στην κοιλιακή χώρα καθώς και στον τομέα της καρδιολογίας για την διενέργεια διάφορων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων . Η θεραπεία φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA.
 
Πονάει ; 
Κατά την εφαρμογή της θεραπείας στο πρόσωπο αισθανόμαστε για λίγα δευτερόλεπτα μία ελαφριά πίεση τοπικά στο σημείο της εφαρμογής, που υποχωρεί όμως μετά από πολύ λίγα λεπτά , ενώ στο σώμα (λιπόλυση) η ενόχληση είναι ελαφρώς πιο έντονη. 
 
Πότε θα δω αποτελέσματα
Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα εμφανίζεται πιο λείο, απαλό και σφριγηλό. 
 
Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν 
Η έκταση και η ένταση του προβλήματος είναι αυτή που καθορίζει τον απαραίτητο αριθμό συνεδριών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ριζικά. Οι θεραπείες πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενες βάση των πρωτοκόλλων. Συστήνονται 10-20 συνεδρίες, με συχνότητα 1-2 συνεδρίες ανά βδομάδα.
Πόσο διαρκεί μια συνεδρία
Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται.
 
Χρόνος ανάρρωσης - Παρενέργειες
Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μπορεί να εμφανιστεί  μικρός μώλωπας και οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, το οποίο όμως υποχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες .
 
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 1 χρόνο και εξαρτώνται από τον οργανισμό και τον τρόπο διαβίωσης του ατόμου (διατροφή, πρόγραμμα γυμναστικής). Συχνά συστήνονται 1-2  επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο ,στο πλαίσιο της συντήρησης.
Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται η carboxytherapy 
Η θεραπεία δεν ενδείκνυται σε σοβαρές καταστάσεις όπως :
Νεφρική Ανεπάρκεια ,Επιληψία, Θρομβοφλεβίτιδα, Μυοκαρδίτιδα, Στηθάγχη, Άπνοιες, Γάγγραινα, Μολύνσεις, Εγκυμοσύνη.
 
Θεραπείες με τις οποίες συνδυάζεται
Για πιο θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες κατά του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης όπως η κρυολιπόλυση, , η μεσοθεραπεία, η ραδιοσυχνότητα, η πρεσοθεραπεία και τα laser σύσφιξης .
 Η τήρηση ενός προγράμματος ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης μπορεί να είναι ωφέλημα.