+30. 2310 229329

 
 
IMG 2522
 
Smartlipo: Η επαναστατική εναλλακτική θεραπεία της λιποαναρρόφησης
 
Η λέιζερ λιπόλυση με την τεχνική Smartlipo είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα.
Η μέθοδος Smartlipo, είναι κλινικά δοκιμασμένη και εγκεκριμένη από το FDA της Αμερικής και εφαρμόζεται με επιτυχία στη Μ. Βρετανία από το τέλος του 2006. Στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή του λέιζερ (Nd:Yag Laser 1064nm) μέσω μιας οπτικής ίνας που τοποθετείται στο υποδόριο λίπος των περιοχών με τοπικό πάχος αφού έχει γίνει τοπική αναισθησία στις περιοχές αυτές.
Η laser λιπόλυση - Smartlipo, είναι ουσιαστικά η επίδραση του laser κατευθείαν στα λιπώδη κύτταρα, η οποία προκαλεί αφενός τη λύση της μεμβράνης αυτών με μηχανικό τρόπο και αφετέρου τη μόνιμη καταστροφή τους με την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί επιλεκτικά στην περιοχή δράσης της ακτίνας του λέιζερ, χωρίς όμως την καταστροφή των υποκείμενων ιστών και του δέρματος.
Με απλά λόγια, το λέιζερ «λιώνει» το υποδόριο λίπος και το μετατρέπει σε ένα λεπτόρρευστο υγρό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό με φυσιολογικούς μηχανισμούς ενώ μπορεί και να αναρροφηθεί με μεγαλύτερη ευκολία από ότι στην παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, με τη χρήση της ειδικής πολύ λεπτής (διαμ. 1,5mm) smartlipo κάνουλας.
 
IMG 2660
 
Πότε γίνονται αντιληπτά τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται αντιληπτά μετά από 4-6 εβδομάδες, ενώ το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε ένα διάστημα από δύο μέχρι τρεις μήνες, καθώς εξαρτάται και από υποκειμενικούς παράγοντες, όπως είναι ο μεταβολισμός, η διατροφή, η άσκηση και ο τρόπος ζωής του ασθενούς.
 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι και οι βασικές διαφορές από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Η λέιζερ λιπόλυση είναι ελάχιστα επεμβατική, καθώς απαιτεί πολύ μικρή τομή 1,5 χιλ. η οποία είναι αρκετή για την είσοδο της οπτικής ίνας του smartlipo πού έχει διάμετρο μόλις ενός χιλιοστού! Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα και η επούλωση του μικρού αυτού τραύματος διαρκεί μόλις δύο μέρες. Έτσι δεν αφήνει ουλή, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες αμέσως μετά τη θεραπεία του!
Η ακτίνα laser με την φωτοχημική της δράση στις περιοχές τοπικού πάχους που συνοδεύονται από χαλάρωση του δέρματος (κοιλιά, μηροί, γλουτοί) θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση ενός λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε το smartlipo, αντίθετα με την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να αφήσει το δέρμα χαλαρό και με ατέλειες.
 
Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η μέθοδος smartlipo μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος με περίσσεια τοπικού πάχους όπως στην κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, στα χέρια, στο πηγούνι, στα γόνατα, στη πλάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές τοπικού πάχους.

 
IMG 3675
 
Πονάει;
Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία με μίγμα τοπικού αναισθητικού πριν την εφαρμογή του λέιζερ με τη μέθοδο Klein’s Solution Technique.
 
Ποια είναι η αποθεραπεία;
Η μέθοδος smartlipo έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, δεν απαιτεί νοσηλεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πολλές περιοχές του σώματος. Αν η περιοχή τοπικού πάχους είναι μεγάλη, τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στην ίδια περιοχή μετά το χρονικό διάστημα των 5 μηνών (σύμφωνα με το Βρετανικό Πρωτόκολλο Θεραπείας Smartlipo).
 
Άλλες εφαρμογές:
Η smartlipo laser λιπόλυση εκτός από την αντιμετώπιση τοπικού πάχους, εφαρμόζεται με επιτυχία στους άντρες στην περίπτωση της γυναικομαστίας, ενώ έχει απόλυτη ένδειξη και στη ριζική θεραπεία της υπεριδρωσίας της μασχαλιαίας χώρας. Η εφαρμογή του smartlipo στην περίπτωση της υπεριδρωσίας διαφέρει από την αντίστοιχη της λιπόλυσης, καθώς γίνεται ενδοδερμικά και στοχεύει στην καταστροφή των ιδρωτοποιών αδένων, με μόνιμο αποτέλεσμα.
 
Άλλες θεραπείες που μπορεί να συνδιαστεί:
Η θεραπεία Smart Lipo συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης που στοχεύουν σε ολοκληρωμένα αποτελέσματα όπως:
 
Μεσοθεραπεία, Πρεσοθεραπεία, Κρυολιπόλυση
 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες...