+30. 2310 229329

 

thumbnail IMG 3091

 

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η τεχνική έγχυσης ουσιών στο μεσόδερμα, δηλαδή κάτω από την επιδερμίδα και ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Γαλλία από το 1958.
 
Με αυτήν επιτυγχάνουμε την σε βάθος ενυδάτωση και αποκατάσταση των δομών που συγκρατούν τους ιστούς του δέρματος. Αυτό είναι αδύνατο να το επιτύχουν άλλου είδους τοπικά σκευάσματα (πχ. κρέμες), καθότι το δέρμα λειτουργεί ως φραγμός και δεν επιτρέπει την εισχώρηση τους σε βάθος.
 
Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μια  σύγχρονη θεραπεία  αντιγήρανσης και αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου και του σώματος.
 
Αποτελεί ιδανική θεραπεία πρόληψης της γήρανσης (ηλικιακής και  περιβαλλοντικής) όταν εφαρμόζεται σε νεαρές ηλικίες  και  αντιμετώπισης αυτής  όταν έχει ήδη εμφανιστεί.
 
Η μεσοθεραπεία είναι μια ήπια αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος της αισθητικής ιατρικής, που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και σε οποιοδήποτε περιοχή του προσώπου και του σώματος.
 
 
Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με αξιόλογα αποτελέσματα :
1. Στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στους μαύρους κύκλους, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.
2. Στο σώμα (χέρια, μπράτσα, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, κ.α.) για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, των ραγάδων (ραβδώσεις), της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
 
 
Ποιες είναι οι  ενδείξεις για την εφαρμογή της  μεσοθεραπείας; 
Η μεσοθεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις παρακάτω περιπτώσεις:
 
1. αφυδάτωση, 
2. χαλάρωση / απώλεια της σφριγηλότητας  του προσώπου και του σώματος,
3. λεπτές ρυτίδες/ πρόληψη και αντιμετώπιση λεπτών ρυτίδων,
4. φωτογήρανση,
5. μαύροι κύκλοι,
6. θαμπό και άτονο δέρμα με λεκέδες
7. βελτίωση της λάμψης και της υφής του δέρματος του προσώπου και λαιμού,
8. ραγάδες (ραβδώσεις),
9. τριχόπτωση, 
10. κυτταρίτιδα,
11. λιποδιάλυση,
12. ουλές-ουλές ακμής,
13.  κ.α.

 

 

Πως γίνεται η Μεσοθεραπεία - Τεχνικές Μεσοθεραπείας:
Αφού εφαρμόσουμε αναισθητική κρέμα γίνεται διείσδυση του διαλύματος της μεσοθεραπείας με την ενέσιμη ή μη ενέσιμη τεχνική.
 

mesotherapy4•Ενέσιμη Τεχνική:
Σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός κάνει πολλαπλές μικρές εγχύσεις του μεσοθεραπευτικού διαλύματος στην θεραπευόμενη περιοχή με πολύ μικρές και λεπτές ενέσεις.
Εναλλακτικά για αυτό τον σκοπό μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιστόλι της μεσοθεραπείας, ένας ειδικός μηχανισμός για την έγχυση των υγρών της μεσοθεραπείας.  Η επιλογή βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του γιατρού .
 
Η αίσθηση του πόνου είναι ελάχιστη και γίνεται αισθητή σαν ένα ελαφρύ τσίμπημα καθώς η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή και έχει προηγηθεί η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.
                                           
                                                                                                       
•Μη Ενέσιμη Τεχνική (Skin Needling):
 
ρολλερ
 
1.Dermaroller 
Πρόκειται για ένα κύλινδρο που γυρίζει και φέρει πάνω του πολλαπλές ακίδες. Καθώς κυλάμε το Dermaroller στην επιφάνεια του δέρματος, δημιουργούνται πολλές πολύ μικρές οπές σε αυτό, μέσα από τις οποίες απορροφάται το διάλυμα της μεσοθεραπείας από το μεσόδερμα.
2.Dermapen 
Πρόκειται για ένα μηχανισμό με τη μόρφή στυλού και με 12 λεπτές βελόνες στη μύτη του. Και σε αυτή τη περίπτωση η φιλοσοφία είναι ανάλογη του Dermaroller.  Το DermaPen διαπερνά το δέρμα έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο, με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 -2.5 χιλιοστά, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Έτσι δημιουργούνται μικρά κανάλια-οπές στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσα από τα οποία τα διαλύματα της μεσοθεραπείας φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος.
 
Και στις δύο περιπτώσεις, ο μικροτραυματισμός του δέρματος απο τις ακίδες, ενεργοποιεί την διαδικασία της νέο-κολλαγονογέννησης, δηλαδή της δημιουργίας ενός νέου στρώματος κολλαγόνου. 
Έτσι, η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ιδανική και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις που χρειάζεται ανανέωση-ανάπλαση του δέρματος,  όπως στη χαλάρωση από απώλεια βάρους, στις ραγάδες (ραβδώσεις), σε σημάδια-ουλές ακμής, αλλά και στη τριχόπτωση .
 
Στη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία μπορεί κάποιος να δει σημαντική βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή, αλλά χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να έχουμε σταθερά αποτελέσματα σε σύγκριση με την κλασσική ενέσιμη μεσοθεραπεία. 
 
Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος και την περιοχή ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει την ιδανική σε κάθε περίπτωση τεχνική
 

 

Ποιες Ουσίες χρησιμοποιούνται στα μεσοθεραπευτικά διαλύματα;
 
Α. Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ 
Χρησιμοποιούμε ουσίες σε κατάλληλους συνδυασμούς που διεγείρουν τον μεταβολισμό και τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου - ελαστίνης, έχουν ισχυρές συσφικτικές και αντιοξειδωτικές δράσεις και προάγουν την ενυδάτωση με την κατακράτηση μορίων νερού.
Tα πρωτόκολλα για αυτές τις δράσεις περιέχουν ουσίες όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), διάφορα πεπτίδια, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, DMAE, ιδεβενόνη, συνένζυμο Q10, οργανικό πυρίτιο, κ.α.
 
ΕΝΕΣ. ΜΕΣΟ
 
Β. Μεσοθεραπεία σώματος (κοιλιά, μπράτσα, γλουτοί, μηροί,προσαγωγοί,γόνατα)
Για τη μείωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούμε διαλύματα που περιέχουν ουσίες με αγγειοδιασταλτικές και λιπολυτικές ιδιότητες, για την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και την αποδόμηση των λιποκυττάρων, όπως : φωσφατιδολοχολίνη, l-καρνιτίνη, (artichoke), gingo biloba, μελίλωτος, καφείνη, αγγινάρα, οργανικό πυρίτιο, υαλουρονιδάση, κολλαγενάση κ.α.
 
Για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των ραγάδων καταφεύγουμε σε συνδυασμούς  ουσιών όπως το DMAE, το συνένζυμο Q10, το οργανικό πυρίτιο, το κολλαγόνο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, κ.α.

 πιστολι μεσοθεραπειας

 

 Από ποιά ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλικία και έτσι η εφαρμογή γίνεται εξατομικευμένα ακόμα και σε νεαρά άτομα είτε για λόγους πρόληψης είτε  διορθωτικά.
 
 Πονάει η Μεσοθεραπεία;
Η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας μισή ώρα πριν την θεραπεία και η χρήση ειδικά σχεδιασμένων για αυτό το σκοπό λεπτών βελόνων μεσοθεραπείας, καθιστά την όλη διαδικασία σχεδόν ανώδυνη.
 
 Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Η αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται για 30 λεπτά και η μεσοθεραπεία, διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
 
 Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Τα αποτελέσματα, τόσο στην περίπτωση του προσώπου όσο και στου σώματος, είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία. 
Η θεραπεία στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, μπορεί να συνεχιστεί για 3-4 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 15-30 ημερών, ανάλογα με την θεραπευόμενη περιοχή, τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, το βαθμό γήρανσης και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στο σώμα ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν πρωτόκολλα που απαιτούν 4-8 θεραπείες με μεσοδιάστημα από 7-30 ημέρες.
Μετά από ένα πλήρη κύκλο θεραπειών προτείνουμε  συντήρηση του αποτελέσματος με αναμνηστικές συνεδρίες κάθε 3-6 μήνες ανάλογα με την περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας περιορισμός και η μεσοθεραπεία μπορεί να επαναληφθεί όποτε ο/η ενδιαφερόμενος/η αισθανθεί  την ανάγκη.
 
Έχει παρενέργειες και ποια είναι η αποθεραπεία;
Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και εξαιρετικά ήπιες. Μπορεί να δημιουργηθούν μικροεκχυμώσεις (μελανιές) και ήπιο οίδημα που υποχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη η χρήση πάγου και η επάλειψη της περιοχής  με κρέμα arnica για το πρώτο 48ωρο.
Το δέρμα πρέπει να διατηρηθεί καθαρό για 12 ώρες, να αποφύγετε το κολύμπι, την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και την τριβή της περιοχής για τα επόμενα δύο 24ωρα.

 

 Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για θεραπείες που απομακρύνουν τις νεκρές στιβάδες του δέρματος, προάγουν την κολλαγογένεση και προετοιμάζουν άριστα την επιδερμίδα να δεχθεί όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρονται σε βάθος με την μεσοθεραπεία. 
 
 Πρόκειται για ένα δυναμικό συνδυασμό για τη πρόληψη  και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης του σώματος.
 
-Nd :Yag Laser για αντιγήρανση και σύσφιξη δέρματος.
 
-Botox/Dysport και Υαλουρονικό οξύ για τη διόρθωση των εκφραστικών και μόνιμων ρυτίδων και Μεσοθεραπεία συμπληρωματικά για μια πιο ολοκληρωμένη και φρέσκια όψη του δέρματος στα πλαίσια ενός liquid lift (υγρό λιφτινγκ).
 
-Στο σώμα σε συνδυασμό με Κρυολιπόλυση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.