+30. 2310 229329

 

λιποπροσθεση 2 τελικο

 

Εμφυτεύματα Λίπους-Λιποπρόσθεση
 
Εμφυτεύματα είναι οι ουσίες που τοποθετούνται ενδοδερμικά ή κάτω από το δέρμα με σκοπό τη διόρθωση των ρυτίδων , των αυλάκων, των ουλών και την αύξηση του περιγράμματος των χειλιών ,των μήλων του προσώπου κ.α.
Λιποπρόσθεση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί σαν εμφύτευμα το λίπος του ίδιου ατόμου (αυτόλογο λίπος).
 
Το λίπος είναι πλούσιο σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα τα οποία κάτω από ειδικές συνθήκες εξελίσσονται σε λειτουργικά κύτταρα του δέρματος (ινοβλάστες),που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.
 
Στο ιατρείο μας κάνουμε χρήση των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού πετυχαίνοντας έτσι ριζική αναδόμηση του δέρματος και σταθερό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της λιποπρόσθεσης.
 
Το λίπος συλλέγεται με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης από σημεία του σώματος που περισσεύει, συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς .
 
Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη (προηγείται τοπική αναισθησία) και  γίνεται κάτω από άσηπτες συνθήκες. Εν συνεχεία το λίπος επεξεργάζεται ειδικά και μετά εγχύεται στα σημεία που έχουν προαποφασιστεί π.χ Πρόσωπο, χέρια, βαθουλώματα, κ.ο.κ.
Τοποθετείται μόνο υποδόρια σε μεγάλες ρυτίδες, αύλακες, βαθουλώματα που δημιουργούνται από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις, για την βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, κ.α.
 
Εγχέοντας λίπος στο πρόσωπο επωφελείται διπλά: 
•δημιουργία όγκου – γέμισμα ρυτίδων,
•παραγωγή κολλαγόνου. 
 
Εκτός από τη περιοχή του προσώπου η λιποπροσθεση έχει άριστα αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών (λιποπρόσθεση χεριών) . Η γερασμένη ραχιαία επιφάνεια της άκρας χείρας που οφείλεται στην απώλεια του κολλαγόνου και στην έλλειψη πάχους της επιδερμίδας, αναζωογονείται και ανανεώνεται εντυπωσιακά με τη τεχνική της λιπομεταφοράς.

 

Σαν αυτόλογο υλικό δεν προκαλεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για να χρησιμοποιηθεί στις επόμενες συνεδρίες.

Συνήθως χρειάζονται 2-3 συνεδρίες και μετά απο αυτές το αποτέλεσμα παραμένει  σταθερό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

 

Άλλες θεραπείες με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί:
PRP Μεσοθεραπεία
Fractional Laser
Δερμοαπόξεση
Χημικό Peeling
Διαμαντοθεραπεία κ.α.

 Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες...