+30. 2310 229329

Summer Safe Skin Treatments with MedLight Photomodulation

13472260 768765669893767 979011920 n

 

Η μέθοδος MedLight Photomodulation ενισχύει την επούλωση και μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης του δέρματος μετά από διάφορες θεραπείες ! 
 
Είναι μία καινοτόμος, μη θερμική και μη επεμβατική μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της κυτταρικής δραστηριότητας μέσω φωτός. Ενεργώντας απευθείας στα κύτταρα του δέρματος, ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση και διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων. 
 
Η τεχνολογία αυτή, χρησιμοποιείται από την NASA λόγω της ιδιότητας της να επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων στους αστροναύτες. Έτσι, έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολλών ερευνητικών και εργαστηριακών μελετών, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση δερματικών καταστάσεων στον χώρο της ιατρικής αισθητικής, όπως οι φλεγμονές, η ακμή, οι ρυτίδες κ.λ.π.
 
Τρόπος δράσης
 
Το φως εκπέμπεται από χαμηλής ισχύος μήκη κύματος LED (Light Emitting Diode) τα οποία επιδρούν στα μιτοχόνδρια. Τα μιτοχόνδρια παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στον μεταβολισμό. Θα μπορούσαν να οριστούν ως τα "φυτά κυτταρικής ενέργειας", αφού μετατρέπουν διάφορα μόρια σε ενέργεια με την μορφή ATP, μέσω της διαδικασίας της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης. Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με αυτή της φωτοσύνθεσης των φυτών, όπου τα φυτά χρησιμοποιούν την χλωροφύλλη για να μετατρέψουν το φως σε ενεργειακά πλούσιες οργανικές ενώσεις.
 
Τα οφέλη είναι:
 
 • Διέγερση του μεταβολισμού των κυττάρων
 • Μείωση των φλεγμονών
 • Αποκατάσταση των ιστών
 • Διέγερση ινοβλαστών
 • Διέγερση κερατινοκυττάρων
 • Διέγερση απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων
 • Επούλωση
 • Ενίσχυση επανεπιθηλιοποίησης
 • Ενίσχυση τριχοειδών αγγείων
 
Τα πλεονεκτήματα είναι:
 
 • Δίχως παρενέργειες και χρόνο αποκατάστασης
 • Ανώδυνη διαδικασία
 • Μη επεμβατική, μη θερμική μέθοδος που δεν προκαλεί τον τραυματισμό του δέρματος
 • Γρήγορη και αποτελεσματική 
 • Συνδυάζεται ιδανικά με άλλες μεθόδους
 • Ασφαλής και δραστική για όλους τους τύπους δέρματος 
 • Αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για τα καλοκαιρινά πρωτόκολλα
 
Η συσκευή έχει 7 διαφορετικά θεραπευτικά χρώματα. Κάθε ένα από αυτά έχει δράση και θεραπεύει διαφορετική κατάσταση δέρματος.
 
13459587 768765659893768 1786202009 n 1
 
ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία απαραίτητη πρωτεΐνη για την αποκατάσταση του ιστού. Ιδανικό για αντιγήρανση , ρυτίδες και ώριμα δέρματα. Βοηθά και στη μείωση των διεσταλμένων πόρων.
 
ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ
Καταπολεμά τις πορφυρίνες και τα βακτήρια της ακμής. Επίσης έχει καλμαντικές ιδιότητες.
 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
Το πράσινο φως μπορεί να ισορροπήσει τις χρωματικές ανομοιομορφίες της μελανίνης , να μειώσει τις λεπτές ρυτίδες, να δώσει θρέψη στο γερασμένο δέρμα και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του τραυματισμένου ιστού.
 
ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
Βελτιώνει την ενδοκυτταρική οξυγόνωση , εφοδιάζοντας τα κύτταρα με την ενέργεια που χρειάζονται. Προάγει την αποσυμφόρηση της λέμφου , βελτιώνοντας το τραχύ και ερεθισμένο δέρμα με κοκκινίλες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις φλεγμονές.Ιδανικά στο ηλιακό έγκαυμα και στη ροδοχρου νόσο(ακμή).
 
ΜΩΒ ΧΡΩΜΑ
Είναι ο ταυτόχρονος συνδυασμός του κόκκινου και του μπλε χρώματος , που δίνει δύο φωτοθεραπευτικές δράσεις. Είναι ιδανικό για την αποκατάσταση της ακμής και των ουλών της , λόγω της διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου.
 
ΚΑΘΑΡΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ
Ενισχύει την κυτταρική ενέργεια , για τη σωστή λειτουργία το μεταβολισμού.
 
ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ
Διεισδύει βαθειά στο δέρμα , επιταχύνοντας τον μεταβολισμό των ιστών. Βελτιώνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.
 
 
Πρωτόκολλα Εφαρμογών MEDlight
 
Η συσκευή MEDlight, μπορεί να εφαρμοστεί ως αυτόνομο πρωτόκολλο (μονοθεραπεία) ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες  στην ίδια συνεδρία.
 
 • Αυτόνομο πρωτόκολλο: Συστήνεται ως πρόγραμμα 5-10 συνεδριών, 1-2 φορές την εβδομάδα. Μπορεί να γίνει εφαρμογή έως 2 διαφορετικών χρωμάτων στην ίδια συνεδρία, με χρονική διάρκεια 10-15 λεπτών η κάθε μία.
 • Ενισχυμένο αυτόνομο πρωτόκολλο: Έρευνες έχουν αποδείξει πως η εφαρμογή συγκεκριμένων ουσιών πριν την εφαρμογή της μεθόδου photomodulation, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ενισχύεται η απορρόφηση των ουσιών. Το αυτόνομο πρωτόκολλο, μπορεί να ενισχυθεί τοποθετώντας πριν την εφαρμογή της μάσκας MEDlight, ειδικά σκευάσματα ανάλογα με την δερματική διαταραχή.
 1. Φωτογηρασμένο, ωριμο & με υπερμελαχρώσεις δέρμα: μάσκα / διάλυμα με Vit C, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια
 2. Λιπαρό/ακνεικό δέρμα: μάσκα / διάλυμα με καθαριστικές,αντιμικροβιακές και σμηγματορυθμιστικές ιδιότητες
 3. Ροδόχρους/φλεγμωνόδεις διαταραχές: μάσκα / διάλυμαμε βιταμινες Β, αντιφλεγμονώδη συστατικά

 

Συνδιασμός με άλλες θεραπείες:

Ο συνδιασμός της μεθόδου Led Fotomodulation, με άλλες μεθόδους έχει αποδειχθεί πως δρα συνεργικά αυξάνοντας τα αποτελέσματα, μέσω της αύξησης της κυτταρικης ενέργειας και του μεταβολισμού.Επίσης, οι ενισχυμένες ιδιότητες επούλωσης,επιτάχυνσης της επανεπιθηλιοποίησης και αναζωογόνησης του δέρματος,την καθιστούν απαραίτητο συμπληρωματικό στάδιο για την ταχύτερη αποκατάσταση του δέρματος σε πιο επεμβατικές μεθόδους που προκαλείται ο τραυματισμός της επιδερμίδας.

 Ενδείκνυται μετά από: